Naar boven

Meer informatie over MTbook

Wat is MTbook

MTbook is hét data-, informatie- en kennisplatform voor medische hulpmiddelen. Voor meer dan 12.500 medische hulpmiddelen van bijna 2750 fabrikanten levert MTbook uniforme, AOC-gecodeerde stamgegevens, risicoclassificaties en onderhoudsplannen. Het geeft inzicht in gebruiks- en onderhoudsinformatie van collega-instellingen waardoor men kan benchmarken. En het helpt instellingen om meer te werken vanuit risico-gestuurd-onderhoud en uiteindelijk ervaring-gestuurd-onderhoud, waarmee enorme efficiencyslagen worden gemaakt.

Voor wie is MTbook?

MTbook is speciaal ontwikkeld in samenwerking met en voor zorginstellingen waar veiligheidsmanagement van levensbelang is en er strenge wet- en regelgeving geldt voor het beheer van de medische technologie.

Wat zijn de voordelen van MTbook?

MTbook helpt instellingen om de regie en het beheer van hun medische technologie te verbeteren en te besparen op de kosten voor aanschaf, ingebruikname en instandhouding. Daarnaast helpt MTbook met een beter risicomanagement en juiste borging van periodieke (onderhouds)activiteiten. MTbook biedt:

  • Gemak en minder fouten - MTbook levert uniforme AOC-gecodeerde stamgegevens van meer dan 12.500 medische apparaten. Dat zorgt voor minder van administratieve rompslomp en verlaagt de kans op fouten bij handmatige invoer.
  • Efficiëntie - MTbook is een uitstekend hulpmiddel in de transitie van leverancier-gestuurd-onderhoud naar risico-gestuurd-onderhoud en uiteindelijk ervaring-gestuurd-onderhoud, waarmee enorme efficiencyslagen worden gemaakt.
  • Besparing van tijd en geld - Meer risico- en ervaring-gestuurd onderhoud stelt zorginstellingen in staat om op een veilige manier de kosten voor beheer en onderhoud te reduceren (tot meer dan 20%) door onderhoudsintervallen aan te passen.
  • Zekerheid en veiligheid - MTbook ondersteunt en volgt wet- en regelgeving (Convenant Veilige Toepassing van medische technologie in het ziekenhuis).
  • Kennisvermeerdering - Het delen van gebruiks- en onderhoudsinformatie en het benchmarken met collega-instellingen maakt het mogelijk om kennis te vergroten en werkprocessen verder te optimaliseren.

Kijk op MTbook.nl!

Zapphire B.V. is ISO27001/ NEN7510 en DATA PRO gecertificeerd. Lees meer...